Trablus Uluslararası Fuarı açılıyor

 

Türkiye ile ticari ilişkileri yeniden büyüme eğilimine giren Libya, Türk yatırımcıların da gözdesi oldu. Trablus 32. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı Türkiye'den 30 firmaya ev sahipliği yapıyor. Fuar 2-12 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor.

 

 

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, fuarın diğer Kuzey Afrika ülkelerine yönelik ihracat için de önem taşıdığına dikkat çekerek, Libya üzerinden Sahil ve Sahra Devletleri Topluluğu üye ülkelerine ürün satmanın daha kolay olduğunu ve firmalarımızın bu potansiyeli iyi değerlendireceğine inandığını belirtti.

Geçen yıl düzenlenen fuarda Türkiye, İtalya ve Mısır'dan sonra en büyük alanla katılım gerçekleştiren ülke oldu. Aralarında Fransa, Almanya, İspanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, Japonya gibi ülkelerin de bulunduğu fuara 41 ülkeden ve 1250 firma katıldı. Fuarda ürünlerimiz hem kalite hem de fiyat yönünden Avrupa ülkelerinin önüne geçti.

Fuara katılan firmalarımızın çoğunluğu, götürdüğü ürünleri Libya'da bıraktı ve bağlantı gerçekleştirdi.

Fuara katılan firmalar

Abb Elektrik Sanayi A.Ş., Alapala Makine San. ve Tic. A.Ş., Altuntop Isı ve Mak. San. Ltd. Şti., Arçelik A.Ş., Asel Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş., Enta Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti., Erpa Metal San. ve Tic. Ltd. Şti., Ersa Sakız Şekerleme ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Fampa Pazarlama Ltd. Şti., Ferah Ayakkabıcılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Hacı Ayvaz Endüstriyel Mamuller San. ve Tic. A.Ş., Işık Tarım Ürünleri San. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., İhlas Ev Aletleri İmal. San. ve Tic. A.Ş., Kastamonu Plastik Sanayi, Kozmo Kimya San. ve Dış Tic. Ltd. Şti., Mega Makine San. A.Ş., Seray Group, Muya, Novaplast Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti., Özmak Mak. ve Elektrik San. A.Ş., Profilo, Sadakat Mobilya, Sarıtaş Motor, Savaş Çelik Üretim ve Pazarlama Ltd. Şti., Seyit Gaddah Dış Tic. Ltd. Şti., Superlit Boru ve Levha San. A.Ş., Termikel Madeni Eşya A.Ş., Uğur Soğutma Makinaları ve Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Ulubaş Madeni Eşya ve Mak. San. A.Ş., Yaşar Dış Ticaret A.Ş.
 


Türkiye'nin son dönemde ticari ilişkilerine önem verdiği Libya, Türk ihracatçılarına 2-12 Nisan 2003 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Trablus 32. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na Türkiye'den 30 firma katılıyor. Katılımcı firmalarımızın Libya'da önemli iş bağlantıları sağlaması bekleniyor.

Türkiye-Libya 18. Dönem Karma Ekonomik Komisyon toplantısında alınan kararların ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Libya'nın iki önemli sahasında petrol aramaya başlaması ve daha sonra Libya'nın Türk ürünlerine uyguladığı ambargoyu kaldırması iki ülke arasındaki ilişkileri canlandırdı. Türkiye ile ticaret hacmini yükseltmeyi hedefleyen Libya, öncelikli olarak Trablus Limanı'ndan Türk menşeli ürünlerin girişini serbest bıraktı. Bu gelişmeler çerçevesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

Fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından gerçekleştiriliyor. Makineden ayakkabıya, mobilyadan ev aletlerine, gıdadan tarım ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi ile fuara katılan firmalarımız ürünlerini 1048 m² alanda sergileyecekler.