Yalova Süs Bitkileri Fuarı Start Aldı…

Yalova'da bu yıl ilki gerçekleştirilecek Süs Bitkileri Fuarı 8-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak.

Fuara, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanı sıra Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği SASBÜD, S.S. Çiçek Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi, S.S. Flora Çiçek Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi ve Yalova Belediyesi de destek veriyor.

Türkiye'nin ilk çiçek üretim merkezi Yalova, Süs Bitkileri Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yalova'da köklü geçmişe sahip süs bitkileri üreticiliği, ilin lokomotif sektörü olma özelliğini koruyor. Sürekli kendini yenileme ve geliştirme gayreti içinde olan Yalovalı süs bitkileri üreticileri, sektörel girdilerdeki son gelişmeleri yerinde görmek, en yeni ürünleri tespit etmek, üretimle ilgili son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak, üreticiler olarak bir araya gelerek işbirliğine yönelmek ve müşterilerle doğrudan görüşebilmek için Yalova Süs Bitkileri Fuarı'nın düzenlenmesine talep ettiler.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, S.S. Çiçek Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi, S.S. Flora Çiçek Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi'nin destekleriyle, Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş., 8-11 Mayıs 2003 tarihlerinde "Yalova Süs Bitkileri Fuarı" gerçekleştiriyor.

Yalova'nın merkezi yeri İskele Meydanı'nda düzenlenecek fuar 2400 m²lik alanda gerçekleştirilecek. Dört gün sürecek fuarın ilk üç gününde profesyonel ziyaretçiler gezecek, son gün halka açık olacak ve isteyen üreticiler perakende satış da yapabilecek.

Fuarın organizasyonunu gerçekleştiren Forza Fuarcılık Genel Müdürü Medeni Hacıimamağaoğlu, fuarın başta Yalova olmak üzere Türkiye süs bitkileri üreticiliğine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, Türkiye'nin birçok bölgesinden ve yurtdışından hem katılımcı hem de ziyaretçi getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Fuar kapsamında, sektörün sorunlarının irdelendiği toplantıların da yapılacağını söyleyen Hacıimamağaoğlu, hedeflerinin iki-üç yıl içerisinde Ortadoğu'nun en güçlü süs bitkileri fuarı haline gelmek olduğunun da altını çizdi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfullah Akıncı da, Yalova'daki süs bitkisi üretiminin aile işletmeciliğinden teknoloji yoğun entegre tesisler haline geldiğini vurgulayarak, sektörün daha da geliştirilmesi için Süs Bitkileri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını, bunun için yer tespit çalışmasının sonuçlandırıldığını ve Süs Bitkileri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasıyla sektörün bölge ve ülke ekonomisine katkısının daha da artacağını belirtti. Akıncı, "Yalova Süs Bitkileri Fuarı'nı, organize sanayi bölgesi kurma aşamasında daha da önemsiyoruz. Fuarın, sektörümüze güç katacağına inanıyoruz" dedi.

Fuara katılmak veya fuarı ziyaret etmek isteyenlerin Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş.'nin, 0 312 419 19 32 nolu telefonundan Figen Üşenmez'e başvurmaları gerekiyor.

Fuarda sergilenecek ürünler:

Kesme çiçek, iç mekan saksılı süs bitkileri, dış mekan saksılı süs bitkileri, peyzaj alanında faaliyet gösteren firmalar, peyzaj alanında kullanılan alet ve ekipmanlar organik ve inorganik gübre, ilaç, tohum, fide, çiçek soğanları sera malzemeleri, sera imalat ve montajında kullanılan malzeme, alet ve ekipmanlar, sera ısıtma-havalandırma malzemeleri, sulama ve gübreleme sistemleri, bahçe düzenleme malzeme ve ekipmanları, bahçe mobilyaları, toprak ve torf, her türlü saksı, ürün ambalaj malzemeleri, sektöre yönelik yayınlar, üniversitelerin ilgili bölümleri vb.