FORUMDAN İKİ YENİ TEMSİLCİLİK

Türk firmalarını alternatif pazarlara ulaştırmayı amaçlayan Forum Fuarcılık A.Ş., 2002 yılına hızlı başladı. Geçen yıl 4 ayrı ülkeden 4 fuarcılık şirketinin temsilciliğini alan Forum A.Ş., temsilcilik atağını bu yıl da sürdürüyor. Forum Fuarcılık, Ocak ayında İran ve Lübnan'dan iki fuarcılık şirketiyle anlaşarak temsilcilik sayısını yediye çıkardı.

Forum A.Ş., İran'ın en önemli ticari merkezlerinden olan Tebriz'deki fuarların düzenleyicisi Tebriz International Exhibition Co.'nun temsilciliğini aldı. İki yıldır Tebriz Uluslararası Fuarı'nın ulusal katılım organizasyonunu gerçekleştiren Forum Fuarcılık, aldığı temsilcilikle Tebriz'de düzenlenen diğer fuarlara da firmalarımızı götürmenin yolunu açmış oldu.

Forum Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Bilgin Aygül, Tebriz'in transit geçiş merkezi olduğunu belirterek, "Tebriz, İran pazarına ulaşmanın yanı sıra sınır ticareti, üretim ve ulaşım merkezi olması nedeniyle, komşu ülkelere ulaşabilmek için de önemli bir konumda bulunuyor" dedi. Aygül, geçen yıl Tebriz 9. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na Türkiye'den 34 firmanın gittiğini ve önemli bağlantılar sağladıklarını ifade etti.
  Tebriz International Exhibition Co., 2002 yılında Tebriz 10. Uluslararası Fuarı'nın yanı sıra 12 sektörel fuar düzenleyecek.

Forum Fuarcılık, Lübnan fuarcılık şirketi GBF Global Business Forum'un da Türkiye temsilciliğini aldı. Forum A.Ş., şirketin Lübnan'da düzenlediği fuarların yanı sıra diğer ülkelerde düzenlediği uluslararası organizasyonlara da ihracatçı firmalarımızı götürecek.

1995 yılından beri Alman fuarcılık şirketi Messe Berlin GmbH'nin temsilciliğini yürüten Forum Fuarcılık, 2001 yılında Suudi fuarcılık şirketi Saudi Exhibition Company'nin, Suriye fuarcılık şirketi Al-Walid for Trading International Fairs'ın, Umman Sultanlığı fuarcılık şirketi Oman International Trade & Exhibitions'un ve Birleşik Arap Emirlikleri fuar şirketi General Exhibitions Corporation'un Türkiye temsilciliğini aldı. Ayrıca, Mısır Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanlığı'nın kuruluşu olan Uluslararası Sergi ve Fuarlar Organizasyonu G.O.I.E.F ile de işbirliği protokolü imzaladı.