İŞADAMLARININ TÜRKİYE BULUŞMASI

 

Dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren Türk işadamları İstanbul'da buluşuyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in himayelerinde gerçekleşecek olan Dünya Türk İşadamları 4. Kurultayı ve Fuarı'na 50'yi aşkın ülkeden 3 bine yakın işadamının katılması bekleniyor.
 

Kurultayın diğer iki gününde ise bilgilendirme semineri, ihtisas ve destek toplantısı, ülke ve spesifik sektör toplantısı olmak üzere toplam 31 toplantı gerçekleştirilecek. Toplantılarda tartışılan konular ve değerlendirmeler bir bildiri ile sonuçlandırılacak. Kurultay katılımcıları, panel ve tartışmalarda aktif olarak yer alabilecekler.

Kurultay kapsamında Lütfi Kırdar Rumeli Salonu'nda düzenlenecek fuara da 200'e yakın firmanın katılması bekleniyor.

Dünya Türk İşadamları Kurultayının ilki 1996 yılında İstanbul'da 34 ülkeden 1000, ikincisi 1998 yılında İzmir'de 42 ülkeden 1500 katılımla gerçekleşmişti. 2000 yılında Forum Fuarcılık tarafından organize edilen kurultaya, 52 ülkeden 2 bin işadamı katılmış, fuarda 84 kuruluş kendisini tanıtmıştı.

İstanbul'da 25-27 Nisan 2002 tarihleri arasında gerçekleşecek Dünya Türk İşadamları 4. Kurultayı ve Fuarı'na katılmak isteyenler 15 Nisan 2002 tarihine kadar Türk Dış Ticaret Vakfı'nın 312 440 70 64 no'lu telefonuna veya www.dutiv.org.tr ve www.forumfuar.com adresine başvurabilir.

Değişik ülkelerde faaliyet gösteren Türk işadamları, Türkiye'deki partnerleriyle Dünya Türk İşadamları 4. Kurultayı ve Fuarı'nda buluşuyor. 25-27 Nisan 2002 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kurultaya, 50'yi aşkın ülkeden 3 bine yakın işadamının katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Dünya Türk İşadamları Vakfı ve Türk Dış Ticaret Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Türk İşadamları 4. Kurultayı ve Fuarı'nı Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. organize edecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in açılışını gerçekleştireceği kurultayda, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın da birer konuşma yapması bekleniyor.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan kurultay üç gün sürecek. Kurultayın ilk günü Genel Kurul toplantısının ardından, "11 Eylül Sonrası Dünya Düzeni ve Türkiye" konulu bir panel düzenlenecek. Panelde Türk kamu ve özel sektörünün önde gelen temsilcileri ile diplomatik misyon temsilcileri yer alacak.