HEDİYELİK EŞYA FUARI ÇOŞTURDU
 

Yeni yıla girerken, yakınlarını sevindirmek isteyenler, Ankara ve Antalya'da düzenlenen hediyelik eşya fuarlarına akın etti. Ziyaretçiler fuarlara yoğun ilgi gösterirken, katılımcı firmalar memnun ayrıldılar.
 

22-30 Aralık tarihleri arasında Ankara'da açılan Ankara 3. Hediyelik Eşya Fuarı da Başkentlilerden büyük ilgi gördü. Azerbaycan, Burkina Faso, Çin, Endonezya, Filipinler, Hindistan, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tanzanya, Tayland, Türkiye ve Zambia'dan 140'ın üzerinde katılımcının yer aldığı fuar, Atatürk Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Başkentlilerin hediye seçebilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu fuar, katılımcı firmaların da yüzünü güldürdü. Fuarı, 700.000 civarında ziyaretçi gezdi.

Fuar kapsamında, Vedat Sakman, Ufuk Karakoç, Muammer Ketencoğlu konserler verirken, halkoyunları gösterileri, tiyatro oyunları, saydam gösterileri, Türk Halk Müziği konserleri gibi 60'ın üzerinde etkinlik gerçekleştirildi.
Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Proje Koordinatörü Tolga Gülkaya, ilk kez hayata geçirdikleri Antalya Hediyelik Eşya Fuarı'nın Antalyalılardan büyük ilgi gördüğüne dikkat çekerek, bu ilginin gelecek fuarlar için kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Gülkaya, şunları söyledi:

"Ankara'da düzenlediğimiz Ankara 3. Hediyelik Eşya Fuarı ise Başkentlilerde artık bir alışkanlık haline geldi. Yılbaşı alışverişlerini, fuarımızı gezmeden yapmayan Ankaralılar, bu yıl fuar merkezimize adeta akın ettiler. İlgi o kadar yoğun oldu ki, ziyaretçiler fuarı gezebilmek için girişlerde uzun kuyruklar oluşturdular. Bu ilgi bize bir yandan büyük mutluluk verirken, bir yanda da ağır bir sorumluluk yüklüyor. Bu yıl gerçekleştireceğimiz Ankara 4. Hediyelik Eşya Fuarı için şimdiden çalışmalara başladık. Ankaralılara yine ziyaret etmekten büyük zevk duyacakları türden bir fuar organize edeceğiz. "
Antalya 2. Hediyelik Eşya Fuarı 4-15 Aralık 2002 tarihlerinde, Ankara 4. Hediyelik Eşya Fuarı ise 21-30 Aralık 2002'de düzenlenecek.
Yeni yıl coşkusunu artıran hediyelik eşya fuarları, Ankara ve Antalyalılardan büyük ilgi gördü. Sevdiklerini en güzel hediyelerle sevindirmek isteyenlerin akınına uğrayan fuarları, 1.000.000 ziyaretçi gezdi.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin düzenlediği hediyelik eşya fuarlarının ilki Antalya'da gerçekleşti. Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı'na olan ilgiyi göz önünde bulunduran Forum Fuarcılık, bu yıl ilk kez Antalya Hediyelik Eşya Fuarı'nı projelendirdi. 15-22 Ekim tarihlerinde Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın açılışını, Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Kumbul, yeni yıl coşkusunun hediyelik eşya fuarıyla birlikte daha da artacağına dikkat çekerek, fuarın Antalyalılardan büyük ilgi göreceğine inandığını söyledi.
Azerbaycan, Endonezya, Fas, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tanzanya, Tayland, Türkiye ve Zambia olmak üzere 16 ülkeden 64 firmanın katıldığı fuar, Antalyalılardan büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 350.000 ziyaretçinin gezdiği fuar kapsamında çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi.