Otomotiv sektörünün kalbi Frankfurt'ta atacak
 


 

"Ülkemizdeki otomobil, traktör, otobüs üreten fabrika sayısı göz önüne alındığında, gelişen yan sanayinin önemi de gözler önüne serilmektedir. Büyük bir kısmı küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşan yan sanayi, yıllar içinde gelişmiş, ucuz parça ticaretinden üretime, üretimde OEM'e ve birçok uluslararası kalite sertifikasına sahip yüksek teknolojiler kullanan işletmeler haline gelmişlerdir. Son yıllarda iç pazarda görülen daralma yan sanayi şirketlerini mevcut ihracatlarını artırmaya zorlamıştır. Ülkemizde üretilen otomobillerin hem komşu ülkelerde hem de Avrupa'da, Kuzey Afrika'da tutulan yaygın modeller olması dolayısıyla ihtisas fuarları da ihracat bağlantısı için önemli bir konuma gelmişlerdir. 1994 yılından beri Türkiye ulusal katılım organizasyonu şirketimizce gerçekleştirilen Automechanika Fuarı da bu açıdan üreticiler için önemli imkanlar yaratmaktadır."

İki yılda bir düzenlenen Automechanika Fuarı'na otomobil yedek parçaları, oto elektrik, oto aksesuvarları, oto tamirhane donanım ve teknolojileri, benzin istasyonları donanımları, oto boya ve çevre teknolojileri konularında katılım sağlanabilecek. Automechanika, Messe Frankfurt fuar alanında 310.000 m² kapalı, 120.000 m² açık alanda düzenlenecek.

En son 2000 yılında düzenlenen Automechanika'yı 140 ülkeden toplam 140.000 profesyonel ziyaretçi gezmiş, ziyaretçilerin yüzde 75'inin alım, yatırım ve karar verme konusunda yetkili oldukları tespit edilmişti.

2000 yılındaki Automechanika'ya 74 ülkeden 3.913 şirket katılmış, bunlar arasında 1.437 firmayla yedek parça ve OEM, 727 firmayla aksesuvar, 678 firmayla tamir ve bakım sektörü ilk sıralarda yer almıştı.

Forum Fuarcılık A.Ş., 2000 yılında yedek parça, aksesuvar ve oto elektrik bölümlerinde toplam 1.100 m² alanda 77 firmanın ulusal katılımını sağlamış, 28 Türk firmasının bireysel katılımıyla da fuarda 105 Türk firması yer almıştı. Her yıl daha fazla ilgi gören fuar için şimdiden 100'ün üzerinde katılım başvurusu yapıldı.

Otomotiv yan sanayi sektöründe dünyanın en önemli fuarı olan Automechanika, Almanya'nın Frankfurt kentinde 17-22 Eylül 2002 tarihleri arasında düzenlenecek.

Dünyada otomotiv endüstrisini bir araya getiren iki önemli organizasyondan biri olan Automechanika, 2002 yılında 17. kez kapılarını açacak. Otomobil dünyasının merakla beklediği fuar, 17-22 Eylül 2002 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilecek.

Messe Frankfurt GmbH fuarcılık şirketi tarafından düzenlenen fuarın Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından yapılıyor.

Forum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı H. Ateş Atalay, "Automechanika Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi ve Ekipmanları Fuarı"nın sektördeki son yeniliklerin sergilendiği bir vitrin olduğunu belirterek, fuarın satış sonrası pazarda faaliyet gösteren uzman ziyaretçileri hedef aldığını kaydetti.

Fuarın, sektördeki üreticiler için önemli iş bağlantıları yarattığını söyleyen Atalay, şöyle konuştu: