İHRACATÇILAR BAĞDAT FUARI İÇİN GÜN SAYIYOR


 

 

 Birinci Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın da tekrarladığını ifade etti. 1-14 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Bağdat 34. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nın bu kapıyı aralayacağını söyleyen Aygül, "Uzun süredir Birleşmiş Milletler ambargosu altında bulunan Irak, gıda ve tıbbi ürünlerin yanı sıra makine, inşaat, ulaştırma ve petrol sektörleri ile ilgili mallar için önemli bir pazardır" dedi.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.'nin, geçen mayıs ayında Bağdat'ta düzenlediği 3. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na 157 firmanın katıldığını hatırlatan Aygül, fuara Iraklı yetkililerin de büyük ilgisi olduğunu, Türk firmalarının 300 milyon dolar tutarında iş bağlantısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Kasım ayında düzenlenecek Bağdat 34. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nın ise daha büyük ilgi göreceğini tahmin ettiğini söyleyen Aygül, Irak pazarına girmek isteyen firmaların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini dile getirdi. Aygül, "Irak, yapacağı alımlarda fuara katılan firmalara öncelik vermektedir. Bu açıdan Bağdat Uluslararası Fuarı, Irak'ta iş yapmak isteyen iş adamlarımız için önemli bir fırsattır" diye konuştu.

Türkiye ulusal katılım organizasyonu Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından gerçekleştirilen fuar, 1-14 Kasım tarihleri arasında Bağdat Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Geçen yıl yapılan fuara, 47 ülkeden bin 580 firma katılırken, Türkiye fuarda 4500 m² alanda 103 firmayla yer almıştı. Fuara katılan firmalara %50 ve %80 oranlarında devlet desteği de bulunuyor.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi Forum Fuarcılık A.Ş.'nin 0 312 419 19 32 nolu telefonundan veya www.forumfuar.com adresinden alınabilir.


Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen'in Bağdat'a yaptığı son ziyarette, Türk firmalarını Irak'a ihracat yapmaya çağırması, yatırımcıları hareketlendirdi. Bağdat'ta düzenlenecek 34. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'na, firmalarımızın ilgisi yoğunlaştı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, Irak'ı ihracatın arttırılmasında hedef ülke belirlemesinin ardından, Irak ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler hızlı bir ilerleme sürecine girdi. Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen'in, Irak'a yaptığı son ziyarette, Türkiye'nin, Irak'ın en fazla ithalat yaptığı ilk üç ülke arasına girmeyi hedeflediğini belirtmesi, Türk yatırımcıları harekete geçirdi. Irak pazarında yer edinmek isteyen iş adamlarımız 1-14 Kasım 2001 tarihlerinde düzenlenecek Bağdat 34. Uluslararası Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı için gün saymaya başladı.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Aygül, Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacminin yükseliş trendine girdiğini belirterek, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen'in Bağdat'a yaptığı son ziyarette çok sayıda Türk işadamının da bulunduğunu hatırlattı. Irak Ticaret Bakanı Dr. Mohammed Mehdi Saleh'in, Dış Ticaret Müsteşarı Tüzmen ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi çağrısında bulunduğunu vurgulayan Aygül, aynı isteği Irak Cumhurbaşkanı