Antalya'da sanat coşkusu

 

"Bu fuarda 120'ye yakın standda değişik ülkelerden ve ülkemizin değişik yerlerinden sanatçıların eserleri sergileniyor. Bu sanat bize ışık tutuyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı artık Altın Portakal Film Festivaliyle özdeşleşti ve her geçen yıl daha da özdeşleşiyor."

Açılışta konuşan Forum Fuarcılık A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Medeni Hacıimamağaoğlu da, 100'ü aşkın sanatçıyı buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Antalya'da bu yıl ilk kez 15-23 Aralık tarihlerinde Hediyelik Eşya Fuarı düzenleyeceklerini söyledi. Hacıimamağaoğlu, Antalyalılara 2002 yılında üçüncü fuarın müjdesini de verdi.

Antalyalıların büyük ilgi gösterdikleri fuar etkinlikleriyle de göz doldurdu. Okulların bale gösterileri, müzikaller, korolar, Adım Dans Okulu tarafından gerçekleştirilen dans gösterileri, Antalyalı grupların verdiği konserler, klasik müzik dinletileri, tek kişilik tiyatro, şiir dinletileri dokuz gün boyunca fuar alanındaki anfi tiyatroyu sanat arenasına çevirdi.

Fuarda, eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, yazar Cezmi Ersöz kitaplarını imzaladı. Türk sinema sanatçılarıyla söyleşiler gerçekleştirildi.

Fuar, Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Ufuk Karakoç tarafından verilen gala konseriyle sone erdi.


Fuarda neler sergilendi ?
Plastik sanatlar, resim, grafik, fotoğraf, karikatür, heykel, seramik, taş objeler, pişmiş toprak objeler, el işçiliğiyle üretilmiş cam objeler, işlenmiş madeni ürünler, ağaç oyma, kakma, sedef kakma vb. ahşap işleri, iplik dokumalı ürünler, halı, kilim, cicim, sumak, tülü gibi geleneksel dokumalar, maden, taş ve boncuk gibi malzemeler kullanılarak el işçiliğiyle üretilmiş takılar, ev dekorasyon ürünleri, maketler, küçük aksesuvarlar, kitaplar, süreli yayınlar.



Altın Portakal Film Festivali kapsamında Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. tarafından düzenlenen 3. Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı dünya sanatçılarını Antalya'da buluşturdu.

Turizm cenneti Antalya, sonbaharda bir kez daha sanatla ısındı. Türkiye'nin en önemli sanatsal etkinliği "Altın Portakal Film Festivali" ve "Antalya 3. Sanat, El Sanatları ve Kitap Fuarı" Antalyalıları bir hafta boyunca sanatla iç içe yaşattı.

Kültür Park'ta Cam Piramit önünde 29 Eylül-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen fuara aralarında Azerbaycan, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tanzanya'nın da bulunduğu 20'yi aşkın ülkeden 100'ün üzerinde sanatçı katıldı. Antalyalıların, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği fuarı 200 binin üzerinde ziyaretçi gezdi.

Fuarın açılışı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul ve Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Mehmet Balcı tarafından yapıldı.

Kumbul, açılışta yaptığı konuşmada, sanata verilen öneme değinerek, Altın Portakal Film Festivali'nin fuarla daha da zenginleştiğini anlattı. Sanatın ortak bir dil olduğunu, insanları, kültürleri birleştirdiğini söyleyen Kumbul, şöyle devam etti: